Kucsera Tamás Gergely, Fekete György, Mihályi Gábor, Kiss János

SZAKMAI EGYEZTETÉS A NEMZETI TÁNCPROGRAMRÓL

A Nemzeti Táncprogramról tárgyalt prof. em. Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, és dr. Kucsera Tamás Gergely az MMA főtitkára május 4-én Mihályi Gáborral, a Magyar Táncművészek Szövetsége elnökével és Kiss Jánossal, a Szövetség társelnökével.
Mint ismeretes, a Magyar Táncművészek Szövetsége által kidolgozott Nemzeti Táncprogramot április 29-én, a tánc világnapja alkalmából rendezett budapesti gálaesten adták át a szakma képviselői dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárnak. A magyar táncművészet helyzetét összefoglaló dokumentum megoldási javaslatokkal szolgál a táncművész-életpályamodell kidolgozására, a művészeti oktatástól - az aktív éveken keresztül - a befejezésig.

A nemzeti táncprogram segítséget kíván nyújtani a mindenkori kulturális kormányzatnak, hogy felmérvén saját eredményeit, alternatívákat kínáljon azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egy 21. századi táncművészet alakulhasson ki Magyarországon. A Magyar Művészeti Akadémia mindazt a jogi és szakmai segítséget megadja a Nemzeti Táncprogram számára, amely megkönnyíti a módosítások elfogadtatását a kulturális kormányzatnál" – mondta a tárgyalás után Mihályi Gábor, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja.