XII. MAGYAR TÁNCFESZTIVÁL

Győr, 2016. június 20-26.

Idén is újdonságokkal gazdagodva rendezi meg a Győri Balett a Magyar Táncfesztivált 2016. június 20-26. között Győrben.

A hazai táncművészet (balett, kortárstánc, néptánc) szinte teljes palettáját felvonultató fesztiválon ízelítőt kapnak a nézők néhány világhírű társulat produkciójából is. A fesztiválnyitó gálán – a házigazda mellett - fellép többek között a Brnoi Nemzeti Színház Balett Társulata, a Magyar Nemzeti Balett, az Izraeli Balett.

A II. Gyermek Táncfesztivál programja a Győri Balett Szegény Dzsoni és Árnika című táncjátékával indul a Vaskakas Művészeti Központban, amely a fesztivál idejére egy igazi gyerekbirodalommá alakul át. Újdonságként a legkisebbekre is gondoltunk Góbi Rita Pici bonbon című előadásával.

Ebben az évben is színesítik határon túli társulatok (Maros Művészegyüttes, Ifjú Szívek Táncszínház) előadásai a táncfesztivál programjait. A Kassai Állami Színház Balett Társulata egy igazi klasszikus csemegével, Csajkovszkij Csipkerózsikájával kápráztatja el a nézőket. A legnagyobb hazai társulatok is bemutatkoznak a fesztiválon, többek között: Bozsik Yvette Társulata, Szegedi Kortárs Balett, Pécsi Balett, Magyar Állami Népi Együttes, Frenák Pál Társulat, Inversedance I Fodor Zoltán Társulat, Budapest Táncszínház, Duna Művészegyüttes.

A „Tánc és… Erotika; Kreativitás; Technológia; Egészség” Lakatos János izgalmas előadássorozata várja az érdeklődőket a külön erre a célra kialakított Fesztivál Moziban. A fesztivál ideje alatt látogatható lesz Eifert János fotóművész Geometria című kiállítása a színház csillárszintjén.

A fesztivál az előző évhez hasonlóan szabadtéri ingyenes programokat is kínál Győr belvárosában, a II. János Pál téren, ahol tömegeket vonzó, könnyedebb táncelőadások lesznek láthatók, koncertek és táncházak várják az érdeklődőket.

A kísérletező kamaradaraboknak pedig továbbra is a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Terme ad otthont. A Nagyszínpad a kiemelt előadások színtere lesz.

A rendezvényhez kapcsolódnak szakmai fórumok is.