V. EGRI STÚDIÓSZÍNHÁZI TÁNCFESZTIVÁL

2016. szeptember 21-25.

Gárdonyi Géza Színház - Eger

"A programsorozatunkkal évről–évre házhoz szeretnénk vinni, az észak-kelet-magyarországi régió táncszerető közönsége számára a(z  első sorban hazai) táncpaletta aktuális alkotásait.

Szeretnénk, a táncot kedvelő közönség igényeit minél szélesebb körben kielégíteni, a táncművészetet egyre inkább ismertté és kedveltté tenni, új nézőket - hangsúlyozottan a gyermekeket és fiatalokat is - becsalogatni a nézőtérre, megismertetni velük a tánc nyelvét, hogy később a táncot értő és kedvelő, színházlátogató felnőttekké váljanak.

Ebből a programsorozatból nem csupán a közönség profitálhat, saját- és vendégtáncművészeink számára egyaránt szakmai fejlődést jelent.

Az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál egyedülálló kezdeményezés, hiszen a Dunától keletre, országos szinten ez az egyetlen ilyen volumenű professzionális táncesemény. Tovább emeli és erősíti a fesztivál jelentőségét, hogy idén e nemes cél megvalósításában a Nemzeti Táncszínház is részt vesz, szakmai partnerként támogatva rendezvényünket pr- és marketing struktúrájukkal, saját megjelenési fórumaikkal."

szeptember 21. szerda - A fesztivál nyitónapja

10.00, 15.00 Bozsik Yvette Társulat: Csizmás kandúr

/Nagyszínpad/

19.00 Pécsi Balett: Carmen