X. PÉCSI NEMZETKÖZI TÁNCTALÁLKOZÓ

Pécs, 2016. szeptember 27. – október 1.

Szervezők:                Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. és a Pécsi Balett

Helyszínek:               Kodály Központ, Pécsi Nemzeti Színház

"A Pécs2010 - EKF program támogatásával elindított Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó Pécs M. J. Város kezdeményezésére jött létre azzal a hiánypótló céllal, hogy a régióban a táncművészetet is képviselje professzionális táncfesztivál.

A Tánctalálkozó – lehetőség szerint – neves külföldi társulatok mellett a hazai táncélet meghatározó szereplőit vonultatja fel, továbbá lehetőséget biztosít a helyi tánciskolák és táncegyüttesek bemutatkozására. A fő irányvonal a modern balett, a kortárs tánc, de a programban helyet kap a néptánc és számos más műfaj. Fontosnak tartjuk, hogy minden generáció számára tudjunk színvonalas programot kínálni, továbbá kizárólag olyan táncelőadásokat hívunk meg, melyek Pécsett és a régióban még nem voltak láthatók. Külföldi előadások esetén próbálunk magyarországi bemutatóra törekedni és a hazai társulatok produkciói közül is a legfrissebbeket választjuk. A találkozó szakmai programjait a Magyar Táncművészek Szövetségével közösen szervezzük."