Kalászi Virtuális Tánctalálkozó - 2021. február 19-21.

A Duna Táncműhely és a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház immár 17 éve megszervezi a Kalászi Kortárs Tánctalálkozót – amelynek 2020-as kiadására a koronavírus-járvány miatt nem kerülhetett sor. Az esemény azonban nem marad el, hanem ez alkalommal a virtuális térbe költözik, és 2021. február 19-21. között megrendezzük a Kalászi Virtuális Tánctalálkozót.

Fesztiválunk célja a helyzethez alkalmazkodó forma ellenére változatlan: a hagyományos néptáncból és népzenéből inspirálódó kortárstánc koncentrált bemutatása. Programunkban – a megszokott módon – szerepel gyermek- és felnőtt táncelőadás, gála, beszélgetés és koncert.

Gyerekközönségünk 2 alkalommal is láthatja Álom, álom, kitalálom című előadásunkat, amit mind osztályoknak, mind családi programként elérhetővé teszünk.

A Duna Táncműhely egyik legsikeresebb előadása, az A tizedik vőlegény elő zenekarral kísért verziója szintén kétszer lesz látható.

Az online fesztivál keretében mindkét produkciónkat új szereplőkkel kiegészülve mutatjuk be.

Az A tizedik vőlegény eladását beszélgetés egészíti ki, amelynek apropóját a 20 éve bemutatott produkció, valamint a 2021 február végén (online) debütáló A tizedik menyasszony c. új előadás nyújtja, meghívott vendégeinkkel pedig a rítusok mai továbbéléséről és jelentőségéről, azoknak a (tánc)művészetben való megjelenéséről beszélgetünk.

A virtuális tánctalálkozó valódi különlegességének számít a Pillanatok c. gála közvetítése, amelyben a Duna Táncműhely elmúlt 20 évének előadásaiból válogattunk koreográfiákat.

 

A Kalászi Virtuális Tánctalálkozó programja:

  1. február 19. péntek, 11.00 – Duna Táncműhely: Álom, álom, kitalálom
  2. február 19. péntek 19.00 – Duna Táncműhely: A tízedik vőlegény
  3. február 20. szombat 17.00 – beszélgetés: Menyasszonyok, vőlegények – Rítusok a mában (résztvevők: Szirtes Edina Mókus, Sándor Ildikó, Küttel Dávid, Juhász Zsolt)
  4. február 20. szombat 19.00 – Duna Táncműhely: A tízedik vőlegény
  5. február 21. vasárnap 11.00 – Duna Táncműhely: Álom, álom, kitalálom
  6. február 21. vasárnap 19.00 – Pillanatok – Gálaműsor a Duna Táncműhely előadásaiból

 

Jegyvásárlás: https://online-dunatancmuhely.jegy.hu/#/event

 

Jegyárak:

Álom, álom kitalálom – családi jegy: 2000 Ft

Álom, álom kitalálom – osztály jegy: 12.000 Ft

A tizedik vőlegény, Pillanatok gála – egyedül nézem: 1500 Ft / előadás

A tizedik vőlegény, Pillanatok gála – többen nézzük: 3000 Ft / előadás

A tizedik vőlegény, Pillanatok gála – támogatói jegy: 10.000 Ft / előadás

 

Az online megvásárolt jegyet az Interticket Kft. emailben küldi ki, a jegy tartalmazza az előadás megtekintéséhez szükséges linket.

A feltöltött tartalom megtekintéséhez szükséges jogosultság felhasználói fiókhoz kötődik, más felhasználói fiókból nem elérhető az előadás.

Az előadást csak a megadott időintervallumon belül lehet végignézni, későbbi időpontban már nem elérhető!

Technikai segítséget az Interticket ügyfélszolgálatán kérhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

 

Bővebb információ:

www.dunatancmuhely.hu  

https://www.facebook.com/dunatancmuhely  

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

 

A fesztivál támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrás Minisztériuma, Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, SÍN Kulturális Központ

Együttműködő partner: TV Budakalász