MEGVÁLASZTOTTÁK A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÚJ ELNÖKÉT ÉS TÁRSELNÖKÉT

Az Alapszabálynak megfelelően, a megválasztott Elnökség június 5-én megtartotta első ülését, ahol új Elnököt és új Társelnököt választott.

 

Elnök: Velekei László - a Győri Balett igazgatója

Társelnök: Fodor Zoltán - az Inversedance Társulat művészeti vezetője

 

„Kedves Kollégák, kedves Barátaink!

Ezúton szeretnénk megköszönni a tagság és az Elnökség bizalmát. Hiszünk abban, hogy még ezekben a nehezebb időkben is célravezetően tudjuk képviselni törékeny szakmánk mindenkori érdekeit.

Továbbá szeretnénk a teljes tagság nevében is köszönetünket kifejezni Mihályi Gábor elnök úrnak és Kiss János társelnök úrnak, a 15 éven át tartó áldozatos munkájukért a Szövetség szerteágazó ügyeinek képviseletében, valamint a táncszakma védelmében tanúsított megannyi helytállásért.

 

Fokozottan hangsúlyos feladatunknak tartjuk az alábbiak során említett témakörökben a táncszakma képviseletét:

  • A források apadásának ténye, azok elosztásának aránytalansága, számos esetben a szakmai vélemények figyelmen kívül hagyása, és több tagszervezet működésének veszélybe kerülése kapcsán kialakítandó álláspont kidolgozása és képviselete.
  • A kulturális területen az előadóművészet, azon belül a táncművészet reprezentáltságának növelése, és az ágazat jelenleg is zajló átalakításában való minél hatékonyabb részvétel lehetőségeinek megtalálása,
  • Valamint a tánctársadalmunk teljes egészét érintő, krónikus és új problémák kezelése, további napirenden tartása.

 

Mindannyian tudjuk, hogy a táncművészetre nagy szükség van! Olyanok vagyunk, mint a levegő, annyira természetes a létezésünk, hogy csak akkor lehetne észre venni a hiányát, ha már elfogyott.

Mi feltétel nélküli hittel vetjük bele magunkat az előttünk álló feladatokba, hogy tudatosodjon, hogy akár egy ilyen vészterhes időszakban is bízhatunk a szakmánk erejében, mert szükség van mindannyiunkra, és a folyamatokat látva, érzékelve lényeges, hogy ez a lehető legszélesebb társadalmi és döntéshozói körökben is egyértelművé váljék.

Fontos küldetésünk, hogy le tudjuk modellezni az elfogyott levegő utáni életet, hogy be tudjuk mutatni annak drámai és elfogadhatatlan hatását azért, hogy ne kelljen tétlenül várni, míg ez helyrehozhatatlanul bekövetkezik.

Mindent el fogunk követni, hogy méltó módon képviseljük szakmánk és a társulatok érdekeit.

 

Köszönjük Nektek a bizalmat! A közös úton kérjük és még egyszer köszönjük támogatásotokat!

 

Velekei László – elnök, Fodor Zoltán – társelnök”

 

(részlet az új elnök és társelnök tagsághoz küldött leveléből)